sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Lev sammen, dø alene

Toista kuukautta rauhallisissa merkeissä jatkunut yhteiselo opiskelija-asuntolassa on saava jännittäviä käänteitä, sillä maaliskuun alussa taloissa alkavat murhaleikit. Kyseessä on muutaman vaihtarin aloitteesta käynnistettävä klassikkopeli: jokainen osallistuva saa pian paperilapun välityksellä tietää, kenen murhaaminen on juuri hänen tavoitteensa. Paperissa määräytyy myös, millä välineellä teko tulee suorittaa (esimerkiksi lumipallolla, hammasharjalla tai pakastepitsalla). Murha tapahtuu siis kyseisellä esineellä oikeaa henkilöä koskettamalla, minkä seurauksena tämä putoaa pois pelistä. Murhaaja saa samalla uhrinsa kohteen uudeksi tavoitteekseen. Missä tahansa iskuja ei kuitenkaan voi suorittaa, sillä säännöt velvoittavat ehdottomasti toimimaan ilman todistajia. Ystävänsä kanssa liikkuessaan on siis turvassa. Vai onko? Viimeinen eloonjäävä voittaa.

Tässä pelissä murhaaja voi vaania yliopistolla...

Tulevien viikkojen aikana on syytä harkita tarkkaan, kenen kanssa viettää aikaa kahden. Yksin ulkona liikkuessaan ei välttämättä ole lainkaan huono idea vilkuilla taakseen. Jos alkaa näyttää siltä, että joku seuraa liikkeitäsi öisen Tromssan keskustan sokkeloisille kaduille - niin, todennäköisesti joku todella seuraa sinua. Ja jos joku pyytää juuri sinua mukaan tunturivaellukselle tai iltaiselle hiihtolenkille, pitäisi hälytyskellojen hakata täysillä pohjoismaiseen dekkariperinteeseen perehtymättömänkin päässä.

...tai kaupungin kujilla.

Luultavasti jokainen osallistumista harkitseva on jo tullut johtopäätökseen, että yhteiskeittiöt ovat asuntolan vaarallisin paikka. Tilaisuuden kyttääminen epäilyksiä herättämättä on niissä helppoa, ja murha-aseen voi ratkaisevalla hetkellä vetää esiin monista tarjolla olevista kätköistä (ei sillä, etteivätkö jääkaapit pullistelisi jo nyt kaikesta sinne kuulumattomasta). Samalla on kuitenkin suuri vaara jäädä itse kiipeliin, jos oma jahtaaja ilmestyy kyökin ainoaan oviaukkoon. Selkä seinää vasten joutumista välttääkseen kannattaa mieluummin valmistautua toimimaan ulkotiloissa. Huomaamatonta geokätköilyä varten mukaan ottamani varusteet taitavat saada uutta käyttöä.

Säännöissä ei muuten mainittu, mitä tapahtuu, jos murhalla paljastuukin olleen todistajia. Esimerkiksi mainittuihin keittiöihin on vastapäisistä taloista suora näkyvyys kuin Hitchcockin Takaikkunassa konsanaan. Mikäli todistamisesta on pelissä hyötyä, voi ylimääräiseksi silmäpariksi sijoittua asuntolan ja yliopiston takana sijaitseviin mäkihyppytorneihin, joista näkee kaiken. Idea lienee mahtava aina siihen saakka, kunnes rappusista alhaalla alkaa kuulua askelia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti