sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Finnlandsfjellet



Suunnitelmissa oli toteuttaa vielä ainakin yksi reissu huipuille, ja tämän kohteeksi otettiin perjantaina Finnlandsfjellet. Lumien vauhdikasta sulamista sai alempana todistaa aivan lähietäisyydeltä, kun ylhäällä kinokset istuivat vielä tiukasti maassa. Lumen alla virranneet pienemmät purot yhdistyivät alempana kohinalla vetäviksi ojiksi. Alkujaan talvikengiksi valitut maiharit olivat tässäkin nappivalinta. Huippu tuli siis valloitetuksi melkein kuivin jaloin! 



Geokätköilyn (jota ei perjantaina tullut valitettavasti harrastettua) lisäksi tämän myötä tekisi mieli vielä kesäkuun aikana käydä nappaamassa muutamat kuvat korkeuksista. Esimerkiksi merkinnän ensimmäisen kuvan kaltaiset HDR-kokeilut kiinnostavat. Keskiyön aurinkoa todistaakseen nämä reissut on kuitenkin parempi hoitaa ns. kuutamokeikkoina (?), mikä on parempi ratkaisu myös siksi, että kirkkaalla kelillä päiväsaikaan kiipeily on hikistä hommaa varsinkin auringonpuoleisella rinteellä. 



Lumessa kahlaamisesta (kuva 1) vaihdettiin pienen siistiytymisen ja palauttavien vohvelien kautta perjantai-iltapäiväksi Telegrafbuktan rannalle (kuvat 2 ja 3) grillibileisiin. Ritilällä oli turskaa, kuinkas muutenkaan. Kesä tuntuu saavuttaneen Tromssan nopeasti, sillä ruskettumista tarkeni jatkaa myös hiekkarannalla maaten. Tämän ovat luultavasti käyneet toteamassa jo kaikki kynnelle kykenevät paikalliset (kuva 4, torstai). Sään luvataan jatkuvan lämpimänä: iTromsøn mukaan ensi viikolle odotetaan yli 20 asteen päiviä. Kelpaa!


NP: Röyksopp & Robyn - Do It Again

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti