sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Parempi kuin Putous: Underholdningsavdelingen

Näyttelijät Vidar Magnussen ja Bjarte Tjøstheim
Norjalaisesta komediatarjonnasta jos jotain pitäisi nyt äkkiseltään suositella, niin NRK:n Underholdningsavdelingen on uponnut mainittavan hyvin. Itse asiassa kauden viimeinen jakso nähtiin eilen, mutta parhaat palat jatkavat elämäänsä Youtubessa saakka. Mistä ohjelmassa on kyse? Underholdningsavdelingen muodostuu kuusihenkisestä koomikkojoukkueesta, joka revittelee niin studioyleisön edessä kuin pidempää toteutusta vaatineissa sketseissä. Norjaksi mennään tietysti, mutta kansainvälisen yleisön iloksi englanninkielisen toteutuksen ovat saaneet mm. BBC:n Sherlock-sarjan vähintään mielenkiintoiset uudelleensovitukset:



Osansa ovat saaneet myös ravintolassa asioinnin ongelmat, sosiaalinen media, Justin Bieberin fanitus ja ajankohtaiset uutisaiheet. Kuten vihjattu, yleisön edessä Underholdningsavdelingen näytti Putoukselta. Suosituksena tämä ei omalla kohdallani niin kauheasti painaisi, mutta sen sijaan jostain syystä hyvin kummelimainen ote toistuvissa sketsijatkumoissa on lämmittänyt mieltä. No, siinä spontaanimmassa osastossa parhaimmillaan kuitenkin on lämmitetty chilillä Ibseniä tulkitsevien näyttelijöiden mieliä:


Sarjan pitäisi olla nähtävissä NRK:n sivuilta koko maailman kattavasti, joten paikoitellen hyvin matalan kynnyksen kielenopiskeluunkin sopiva ohjelma kannattaa käydä tsekkaamassa osoitteessa http://tv.nrk.no/serie/underholdningsavdelingen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti