sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Karaokea ja retrodiskoa

Ei kai niin pahaa opiskelija-asuntolaa olekaan, etteikö Singstaria väännettäisi säännöllisesti? No, meillä ei valitettavasti ole konsolilaitteistoa tätäkään varten, mutta varsinkin kevään edetessä ja kurssien huvetessa karaokeilloista on keittiössä tullut ihmisten iloksi/kiusaksi enemmän sääntö kuin poikkeus keskellä viikkoakin. Teknisesti homma on järjestetty televisioon kytketyllä pc:llä mikkeineen, ja ohjelmana pyörii Ultrastar Deluxe. Lopputulos on suht. täydellinen käännös Singstarista. Laajennettavassa biisilistassa on ihan kiitettävästi valinnan varaa. Ylimääräistä huumoria tuottavat kuitenkin kappaleet, jotka eivät sitten kuitenkaan ole niin karaokekelpoisia. Lisähaastetta ihmisäänen hallintaan saattavat tuoda esimerkiksi Daft Punkin Get Luckyn lauluefektit, ks. video alla kohdan 2:20 jälkeen. Kun opiskelijabileissä aletaan matkia robotteja, on periaatteessa ihan hyvä hetki poistua kekkereistä. Plot twist: tuolloin vasta kannattaa aloittaakin. Tämä tuli joka tapauksessa todistetuksi menneellä viikolla.


Asiasta vesipasuunaan: Get Lucky räjäytti retrodiskopankin jo reilu vuosi sitten, mutta ilmiö mahtaa olla tullut jäädäkseen. Bandcampin puolelta viime aikoina on tullut löytönä pyöriteltyä oheista A Million Miles Away -levyä, jolla 70- ja 80-luvun tanssimusiikki on otettu uudelleen käsittelyyn. Samalle soittolistalle Get Luckyn kanssa? Ehdottomasti! Kuuntele tästä:


Kun diskon pariin nyt  päästiin, on Norjan oma edustus vielä esittelemättä. Todd Terje on ollut aika vahvasti läsnä norjalaisessa musiikkilehdistössä, mm. Eno - Norges nye musikkmagasin julkaisi useamman sivun selvityksen siitä, kuka tämä järjestään kovia arvosteluja It's Album Time -debyytillään kerännyt DJ-tuottaja on. Omat arvionsa voi tehdä esimerkiksi kuuntelemalla albumin Spotifyssa. Monen sortin diskoa ja paria muutakin huttua sekoittavalta albumilta irtoaa varmasti letkeää kesämusiikkia (varsinkin, jos sijaitset latitudeilla, joilla on jo kesä). Soundissa on aika vahva veto 80-luvun suuntaan, joten itse olen veivannut kappaleita samoilla listoilla Com Truisen yms. uusiokasariaktien kanssa. Esimerkkeinä saavat toimia nyt Inspector Norse ja Delorean Dynamite.



Johtopäätös: niin hyvää pahaa kasaria. Tää jätkä on varmaan aika 
korkeella, kun mietitään, kuka on Norjan Kavinsky.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti