tiistai 14. tammikuuta 2014

Elävää kuvaa ja opiskelijajärjestötoimintaa

Tromsø intenasjonale filmfestival alkoi eilen, ja koko kaupunki kuhisee elokuvaintoilijoita! Myös vaihtareille tapahtumaa on mainostettu paljon, ja onpa joku lähtenyt festaritalkoolaiseksikin. No, ylipäänsä yliopistolla on ihan mahdoton olla törmäämättä tapahtumaan, sillä  TIFF-ohjelmalehtisiä ja -lehtiä jaetaan ympäri kampusta. Sama tilanne on keskustassa: mainoslakanat ovat olleet näyttävästi esillä koko täällä pyörimäni ajan. Suuri tapahtuma on siis kyseessä. Itse en kuitenkaan vielä eilen ehtinyt tapahtumapaikoille, koska oli muita hommia. Suunnitelmani on aloittaa leffaviikko tänään.

 Our Vinyl Weighs a Ton-dokumenttielokuvan traileri

Ohjelmatarjonta festivaaleille on sitä kokoluokkaa, että kaikkea ei mitenkään voi ehtiä katsastaa. Oikeastaan leffojen valinta olisi kannattanut aloittaa jo ainakin viikko sitten, sillä liput ovat jo joistain näytöksistä loppuneet. Yksi minua eniten kiinnostaneista elokuvista on Stones Throw -levy-yhtiöstä kertova Our Vinyl Weighs a Ton, joka olisi tarjolla tänään myöhäisillan näytöksenä. Olin jo keräämässä porukkaa jakamaan taksia paluumatkalle, mutta muuan neuvokkaan vaihtarin ansiosta paljastui, että elokuva esitetään myös osana festivaalien kampusnäytössarjaa yliopistolla tänään - ilmaiseksi! Muutoin aion keskittyä pääasiassa pohjoismaisiin elokuviin. Jonkinlainen kiinnostuslistan luonnos näytti tältä:

  • Our Vinyl Weigs a Ton
  • Det er meg du vil ha
  • Brev til kongen 
  • Meg eier ingen
  • The Wind Rises (Hayao Miyazaki!)
  • Why Don't You Play in Hell
  • Jag stannar tiden
  • joku ulkoilmanäytöksistä
Festivaalilehden opas elokuvien valitsemiseen kahvilassa

Elokuvien lisäksi vapaa-aikaa voi aina ja kaikkialla hävittää opiskelijajärjestötoimintaan. Pestauduin Studentsamfunnetin vapaaehtoiseksi pyörittämään vohvelikahvilaa joinain päivinä, ja harjoittelu hommaan alkaa tänään. Työsuhde-etuina pääsee ryystämään ilmaista kahvia ja puhumaan norjaa (nyt joku irvileuka tietysti kysyy, eroaako tämä jotenkin turkulaisesta ainejärjestöelämästä...). Kuulostaa ihan kätevältä tavalta soluttautua paikalliseen opiskelijajärjestötoimintaan. Tämän ohella kiinnostaa myös paikalliseen ylioppilaslehteen, Utropiaan, kirjoittaminen.

Niin, mihin se eilisilta sitten meni? Kannan verkkosivujen uusimiseen tietysti! Sivujen ulkoasu ja julkaisujärjestelmä alkoivat molemmat olla sen verran iäkkäitä, että vaihdoin tilalle Wordpressin uusimmalla versiolla toimivan kokonaisuuden Fizz-nimisestä teemasta modaillen. Kaikenlaista säädettävää ja täydennettävää sivuille vielä jäi, mutta onhan tuo nyt helppokäyttöisempi kuin edellinen - niin lukijalle kuin ylläpitäjälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti