keskiviikko 22. tammikuuta 2014

#Waffletime @ Café Bodega


Vohveleita, vohveleita kaikkialla! Pari viikkoa sitten Norjaan saapuessani koin suuren valaistumisen norjalaisten ja vohveleiden suhteesta. Kentälle laskeutumisesta ehti kulua reilu tunti, kun kauhoin jo taikinaa vohveliraudalle. Tämä ei kuitenkaan ollut pelkästään hotellin käsitys norjalaisesta iltapalasta, vaan siitä lähtien vohveleihin on tullut törmättyä päivittäin. Sinänsä jännää, että niitä pidetään täällä erityisen paikallisena erikoisuutena, joiden ääreen vaihtarit kuuluu ensimmäiseksi houkutella. Tästä ei kukaan osannut varoittaa mitenkään ennen lähtöä. Vohveleitahan tietysti kaikki ovat syöneet, mutta mitä niiden päälle laitetaan?

Kaikkea!


Hilloja, juustoja, suklaata

Vohveleiden kohtalo erottamattomana osana omaa vaihtarivuottani sinetöityi, kun järjestin itseni talkoolaiseksi Café Bodegaan. Ryhmä vapaaehtoisia pyörittää siis opiskelijoiden vohvelikahvilaa, jossa ihmiset notkuvat luentojen välissä. Itse olen työvuorossa tiistaisin, ja aloitin hommat eilen. Suunnitelmani on soluttautua tätä kautta paikalliseen opiskelijajärjestötoimintaan (Studentsamfunnet) ja päätyä horisemaan norjaa. Toki myös englantia paikan päällä käytetään paljon, koska kahvila on vaihto-opiskelijoiden suosiossa. Bodegassa hengailu voittaa kyllä asuntolaan jumittumisen kevyesti, koska tiskin takana pysyy hyvin ajan tasalla siitä, mitä yliopistolla tapahtuu. Muita etuja vapaaehtoiselle ovat työvuoron aikana ilmaiset vohvelit sekä aina poiketessa ilmaiset kahvit. Varsinkin jälkimmäisestä on tässä pimeydessä paljon iloa. Vaikka auringon paluuta juhlittiinkin jo eilen, kuluu päivän pitenemistä odotellessa paljon kofeiinia.

Harvinainen näky: vähän väkeä Café Bodegassa
Eilen Cafe Bodegassa kuhisi opiskelijoiden lisäksi myös Arctic Frontiers -tapahtuman kansainvälistä vieraita. Kravatin ja puvun kanssa vierailu ei ole tyypillisin tapa kokea Bodegaa, mutta juuri meidän mestan valitseminen kaikista kampuksen kahviloista miellytti. Kampuksella on AF:n johdosta muuten tällä viikolla kuullut myös paljon suomea: mm. BusinessOulun edustajat ovat esitelleet Tromssaan avattavaa Suomi-taloa.

Ai niin, koska työvuoroni oli vasta tiistaina, pääsin käpälöimään kahvilan soittolistaa David Lynchin syntymäpäivän (20.1.) kunniaksi päivän myöhässä:

God, I love this music! It is so dreamy! - Audrey

Ja tietysti, when I visit Café Bodega:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti