sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Higher ground


Jonkinlaiset vaelluskeikat ovat olleet suunnitelmissa jo pidempään, ja viikonloppuna sellaisten aloittamiselle tulikin hyvä tilaisuus, kun eräs vaihto-opiskelija alkoi kerätä porukkaa Fløya-nimisen jyrkänteen valloittamiseen. Kohde sijaitsee aivan kaupungin vieressä, ja gondolihisseineen se onkin turistinähtävyys, josta voi hyvin aloittaa kaupungin lähiympäristön tutkimisen. Hissin sijaan päätimme neljän hengen seurueella kävellä huipulle. Sinänsä tolkuttomasta voimainkoitoksesta ei kuitenkaan ollut kyse verrattuna vaikkapa vähän enemmän aikaa vievään kaupungin vastakkaisella puolella sijaitseville tuntureille vaeltamiseen, mitä toinen vaihtareista kerätty ryhmä myös samana päivänä oli lähtenyt kokeilemaan.



Ylös kapuaminen ei virallista polkua pitkin tuottanut juurikaan ongelmia, ja ylhäällä olimme varmaankin n. tunnissa. Enemmän aikaa kului huipulla valokuvailuun, sillä vaikka olikin pilvistä, on päivien piteneminen oleellisesti innostanut myös pitämään kameraa mukana ulkona liikkuessa. Tässä muutamia kuvia lauantailta:






Lauantain ulkoilu innosti suunnittelemaan retkiä tulevina viikonloppuina vähän kauemmaksikin. Seurueen löytäminen ei tunnu olevan mikään ongelma, jos samana päivänä lähdössä on useampiakin kilpailevia retkikuntia, kuten lauantaina oli. Myös vastapäisten vuorten valloittajat selvisivät reippailusta kunnialla takaisin kotiin. Huippujen valloituksen lisäksi keskustasta poistumiseen hiillostavat tällä hetkellä voimakkaasti vähän kauemmaksi luontoon sijoitellut geokätköt. Olen myös alkanut harkita suksien vuokraamista tätä tarkoitusta varten. Katsotaan, mitä keksitään: pohjoinen maisema innostaa jo ihan vaihtelunkin vuoksi seikkailemaan eri tavoin lumihangilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti