sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Mitä tapahtuu?

Aloitin Tromssan kevään 2014 tapahtumatarjonnan kyttäilyn netistä jo syksyllä, koska luonnollisestikin kiinnostaa, mitä ainutlaatuista kaupungissa tapahtuu juuri silloin kuin itse olen paikalla. Lähden siis vaihto-opiskelijaksi Tromssan yliopistoon (UiT, Norges arktiske universitet) kevätlukukauden ajaksi ja tarkoituksenani on opiskella mm. norjaa ja pohjoismaista kielihistoriaa. Koska tämän ohella toivottavasti kuitenkin jää käytettäväksi vapaa-aikaa, aion tarkistaa ainakin näihin kahteen liittyviä tapahtumia:


Tromssassa vietetään elokuvafestivaaleja 13.-19. tammikuuta. Törmäsin tapahtumaan Twitterissä, jonka mukaan vuonna 2014 kyseessä ovat 24. festarit. Tarjolla on pitkä liuta indie-elokuvia ympäri maailmaa, ja joukossa on myös suomalaista kontribuutiota. Tapahtuman järjestämiseen osallistuu jollain tapaa myös yliopisto. Vähän niin kuin Kinokult Turussa? Jotain todella isoa ainakin! Pyrin olemaan paikalla raportoimassa ainakin yhtenä päivänä.




Vuosi 2014 on yhtä juhlaa Norjan 1814 kirjatulle perustuslaille, jolle ikää tulee tasan 200 vuotta. Suurin juhliminen tapahtunee 17. toukokuuta, joka on Norjan kansallispäivä juurikin perustuslain allekirjoituspäivän 
mukaisesti. Juhlavuoteen liittyviä menovinkkejä riittää kuitenkin koko vuodelle ympäri maata, ja esimerkiksi Tromssassa tämän johdosta on tarjolla kulttuuria. Katsotaan, minne päädytään. Juhlavuotta on hypetetty ihan siististi toteutetuilla verkkosivuilla (linkki yllä).



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti