sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lumikide, uniikki pophiutale

Mainosjuliste, joka koristaa nyt huoneeni seinää

Yliopiston ilmoitustaulut täyttyivät viikolla keikkajulisteista, joita suomalaisena vaihtarina oli vähän hankala olla huomaamatta. Keikalle perjantai-illaksi johonkin keskustan ravintolaan oli tulossa Lumikide-niminen yhtye. Unenomaista suomipoppia? Ei. Yhtye on täysin norjalainen, ja nimi on valittu Googlen löytämästä listasta suomalaisia sanoja. Unenomaista kokeilevaa poppia tarjolla joka tapauksessa oli, ja nimivalinnan mielenkiintoisen tarinan vuoksi keikan tsekkaaminen alkoi kiinnostaa. Keskustassa tuulettuminen houkutti muutenkin, sillä kansainvälisten opiskelijoiden orientaatio-ohjelmassa alkoi olla jo tarpeeksi kampuksella oleilua. Opiskelijabaari Bazingan vaihtaribileiden sijaan perjantaina kutsui Bastard-niminen mesta ja ensimmäinen keikkakokemus Tromssassa.

Martin Miguel Almagro Tonne (laulu ja kitara), Axel Skalstad (rummut), Birgitta Alida Hole (laulu ja synat)

Väkeä pieni paikka veti paljon, ja keikan alkaessa tupa olikin aivan täynnä. Onnistuin kuitenkin seikkailemaan itseni melkolailla eturiviin napsiakseni myös muutaman kuvan bändistä. Musiikillisesti Lumikide on kovatasoinen kokoonpano. Ainakin keikalla päättelin kaikkien kolmen olevan koulutettuja muusikoita, ja erityisesti koko keikan laivan lailla läpi keinunut rumpali jäi mieleen todennäköisenä jazzin tuntijana. Soundcloud-profiilin mukaan kaikkien jäsenten tausta itse asiassa onkin jazzissa ja improvisaatiomusiikissa. Kappaleet vaihtelivat kevyestä unenomaisesta ja haavoittuvasta popista vaihtoehtorockimpaan ja repivämpään ilmaisuun. Suurellisimman vastaanoton yleisöltä sai kappale Breaking You Down, jota ilmeisesti on viime vuonna huomioitu myös radiossa. Keikka kokonaisuudessaan jätti oikein hyvän maun. Vierailu keskustan musiikkitarjonnan pariin perjantaina oli täydellinen valinta!


Lumikide on keikkaillut ahkerasti ympäri Norjaa aina huippuvuorille saakka. Sinänsä kutkuttava ajatus olisi saada yhtye myös Suomeen. Jo nimivalinta ja sen erikoinen tarina riittävät varmasti herättämään mielenkiintoa, mutta jäsenten ammattitasoisen soittotaidon ja lämpimänhaikeiden kappaleiden kanssa bändillä on joka tapauksessa eväitä valloittaa kuulijakuntaa pohjolaa pidemmältäkin. Jään mielenkiinnolla odottamaan tulevaa EP:tä.

Lumikide Soundcloudissa: https://soundcloud.com/lumikide


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti